Το φροντιστήριο θα παραμείνει κλειστό 22/7-17/8
Η νέα μας ιστοσελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή, γι’ αυτό το λόγο και οι βαθμολογίες είναι
αναρτημένες μόνο στο χώρο του φροντιστηρίου.
Πληροφορίες τις ημέρες που απουσιάζουμε στα τηλέφωνα:
Κυριακίδης Γιώργος: 6977204698
Ανδρεάδης Γιάννης: 6977440279

6/12/2015

«Σκοτώστε όσες κίσσες θέλετε, αν μπορείτε να τις πετύχετε, αλλά να θυμάστε ότι είναι αμαρτία να σκοτώνεις τα κοτσύφια.»

Συνεχίζουμε δυναμικά!

Για άλλη μια φορά μαθητές και καθηγητές συναντηθήκαμε στο καφέ του Μουσείου Βυζαντινής Τέχνης και συζητήσαμε τις εντυπώσεις μας μετά την ανάγνωση του βιβλίου της Χάρπερ Λι «Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια».

Μεταφερθήκαμε νοερά στο Μέικομπ της Αλαμπάμα, και μέσα από το βλέμμα της μικρής Σκάουτ προβληματιστήκαμε για θέματα όπως η πατρότητα, η φιλία, η δικαιοσύνη και ο ρατσισμός. Συνειδητοποιήσαμε ότι βάσανα της δεκαετίας του '30 ακόμη ταλαιπωρούν τις κοινωνίες μας και προκαλούν τη σκέψη μας.

Σύντομα θα ανακοινώσουμε και το επόμενο...

8/2/2015

«Στην κοινωνία μας, ξέρουν καλύτερα από όλους τι συμβαίνει, εκείνοι ακριβώς που βλέπουν λιγότερο από όλους τον κόσμο όπως είναι.»

Η αρχή έγινε!

Μαθητές και καθηγητές γίναμε όλοι μια παρέα, συναντηθήκαμε στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης μέσα στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και ανταλλάξαμε απόψεις μετά την ανάγνωση του βιβλίου του George Orwell «1984».

Η συζήτηση ζωντανή, οι απόψεις συχνά ταυτιζόμενες και άλλοτε συγκρουόμενες. Ο καθένας όμως με το δίκιο του. Άλλωστε, με το πλήθος των νοημάτων ενός βιβλίου αυξάνεται και η ποικιλία των ερμηνειών τους. Άλλοι είχαν να πουν περισσότερα, άλλοι λιγότερα, το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι μας απολαύσαμε έναν χώρο γεμάτο έμπνευση, μια συζήτηση γόνιμη, ένα όμορφο, διαφορετικό Κυριακάτικο πρωινό.

Ανυπομονώντας για το επόμενο...