Το φροντιστήριο θα παραμείνει κλειστό 22/7-17/8
Η νέα μας ιστοσελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή, γι’ αυτό το λόγο και οι βαθμολογίες είναι
αναρτημένες μόνο στο χώρο του φροντιστηρίου.
Πληροφορίες τις ημέρες που απουσιάζουμε στα τηλέφωνα:
Κυριακίδης Γιώργος: 6977204698
Ανδρεάδης Γιάννης: 6977440279

Γιώργος Κυριακίδης

Γεννήθηκα το 1969 στην Αλεξανδρούπολη. Αν και από τη στιγμή που ήρθα στη Θεσσαλονίκη να σπουδάσω δε γύρισα ποτέ να μείνω στη γενέτειρά μου, την θυμάμαι πάντα με νοσταλγία και την μνημονεύω με υπερηφάνεια.
Βλέπετε δεν είναι απλά μια μικρή όμορφη πόλη, αλλά η πόλη όπου μεγάλωσα, που πέρασα τα πιο όμορφα μαθητικά μου χρόνια και που γνώρισα τους πρώτους ανθρώπους που με ενέπνευσαν και γιατί όχι τους πρώτους «συνένοχους» στις μετέπειτα επαγγελματικές μου επιλογές.

διαβάστε περισσότερα
Γιάννης Ανδρεάδης

Το Μαθηματικό...
   ...ναι ήταν η πρώτη μου επιλογή, σπουδές στην Θεσσαλονίκη και μαθήματα από την αρχή

Σπουδές στο εξωτερικό...
   ...παραλίγο αλλά όχι δε φέρω κανένα εξωτικό τίτλο Msc, Phd, xyz... κλπ. Συγκυρίες... επιλογές... άλλωστε ποτέ δεν είναι αργά

Κιμωλία...
   ...μου αρέσει ειδικά όταν έσπαγε στο χέρι μου πριν το τελευταίο «ίσον»

Τα Μαθηματικά...
   ...ένα πανέμορφο χάος... (ή μήπως πιο πολλά... χμ!!)

διαβάστε περισσότερα
Ηλίας Ντεϊρμεντζίδης

Καλοκαίρι του 2003, αναζήτηση εργασίας. Κατόπιν παρότρυνσης της συζύγου, διασταυρώνονται οι δρόμοι με το Σπουδαστήριο. Μια ευτυχής συγκυρία, η οποία αριθμεί μέχρι στιγμής 12 χρόνια αγαστής συνεργασίας. Το κλίμα που επικρατεί στο Σπουδαστήριο, το μεράκι, το ανήσυχο - δημιουργικό πνεύμα, αλλά και η στήριξη που παρέχουν σε όλα τα επίπεδα οι κ. Κυριακίδης - Ανδρεάδης, δε σου επιτρέπουν να πεις την έκφραση «πάω στη δουλειά». Είναι κάτι πολύ περισσότερο. Και μπορεί να άλλαξε το μέσο με το οποίο γράφουμε στον πίνακα (από την κιμωλία περάσαμε στο μαρκαδόρο), δεν άλλαξε όμως η όρεξη και η διάθεση να προσφέρουμε στα παιδιά, με τα οποία είμαστε συνοδοιπόροι τόσα χρόνια..

διαβάστε περισσότερα
Γιάννης Δαμιανίδης

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αλεξανδρούπολη. «Τα μαθητικά τα χρόνια» -που λέει κι ένα τραγούδι- είχα την τύχη να τα περάσω με δασκάλους και καθηγητές, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν άνθρωποι με φιλότιμο, μεράκι αλλά και όρεξη για δουλειά.

διαβάστε περισσότερα
Ελένη Χατζηαποστόλου

Από μικρό παιδί αγαπούσα τα μαθηματικά, το παιχνίδι της προπαίδειας και το 1ο πρόβλημα μαθηματικών στο δημοτικό με την αναγωγή στη μονάδα, η εμφάνιση του αγνώστου x και τα συστήματα γραμμικών εξισώσεων στο γυμνάσιο. Μέσα στην αίθουσα του Αρχιμήδη και του Einstein στο φροντιστήριο Σπουδαστήριο, και βρισκόμενη εκεί ως μαθήτρια, ανακάλυψα τις Συναρτήσεις, την Τριγωνομετρία, τις Κωνικές Τομές και τον μαγικό κόσμο των Ολοκληρωμάτων. Ύστερα από χρόνια ξαναβρίσκομαι στις ίδιες αυτές αίθουσες έχοντας όμως πλέον το ρόλο της καθηγήτριας.

διαβάστε περισσότερα
Μάρω Παραρά

Από μικρό παιδί –χαρά γεμάτο– μου άρεσε να ταξιδεύω με τα μάτια της ψυχής και της φαντασίας μέσα από τις σελίδες των βιβλίων. Γι’ αυτό και οι σπουδές μου στο τμήμα ελληνικής φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ήταν μάλλον αυτονόητη επιλογή. Έκτοτε, εδώ και είκοσι πλέον χρόνια –τα οκτώ τελευταία στο Σπουδαστήριο– προσπαθώ να «παιδεύσω» (κυριολεκτικά και μεταφορικά!!) τους μαθητές μου, μυώντας τους στο μυστήριο της αποκάλυψης των νοημάτων που κρύβονται πίσω από τις λέξεις. Δεν ξέρω αν μπορώ να αξιολογήσω τον εαυτό μου ως καθηγητή, το σίγουρο, πάντως, είναι ότι συνεχίζω να το απολαμβάνω.

διαβάστε περισσότερα
Δήμητρα Καλτέκη

Έτσι, από τον Ιούνιο του 1995 έκανα πραγματικότητα τ’όνειρο και μπήκα να διδάξω σε τάξη φροντιστηρίου. Έκτοτε οι επιβεβαιώσεις, οι διαψεύσεις, ο ενθουσιασμός, οι απογοητεύσεις και η αγωνία εναλλάσονται σχσδόν καθημερινά, αφού καμιά μέρα δε μοιάζει με την άλλη, όταν η δουλειά σου είναι τα παιδιά.
Όμως διδάσκοντας εδώ και τόσα χρόνια Έκθεση και Λογοτεχνία απολαμβάνω πραγματικά την αλληλεπίδραση με τους μαθητές μου. Αισθάνομαι πως γίνομαι οδηγός στη σκέψη και στα συναισθήματά τους για τη χρήση της ελληνικής γλώσσας, ενώ ταυτόχρονα νιώθω την πρόκληση της ανακάλυψης του καινούργιου και του αποτελεσματικότερου, κι αυτός είναι ο δρόμος που μπορεί να σου δείξουν μόνο τα παιδιά.

διαβάστε περισσότερα
Φανή Μακαρόνη

Θεωρώ πως είμαι πολύ τυχερή – και το λέω μετά λόγου γνώσεως, καθώς τα τελευταία 20 χρόνια και πλέον έχω εργαστεί σε πολλά και μεγάλα φροντιστήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης – που βρίσκομαι στην ομάδα του Σπουδαστηρίου, όπου εκτός από τις πάντα πρωτοποριακές, εμπνευσμένες και εναλλακτικές μεθόδους διδασκαλίας, έχει καθιερωθεί πια και ως χώρος παραγωγής παιδείας και πολιτισμού.

διαβάστε περισσότερα
Κατερίνα Γιάννηλερ

Ασκώ ένα επάγγελμα που με γεμίζει εμπειρίες και γνώση και στο οποίο υπάρχει κάτι σταθερά πρωτόγνωρο: το αντίκρυσμα της πηγαίας χαράς. Γιατί απλά το να δουλεύεις με παιδιά είναι τόσο δυναμογόνο όσο και η ζωή.

διαβάστε περισσότερα
Όλγα Τσιότσιου

Πρόσφατα ακούγοντας μια συζήτηση για τα προβλήματα της εκπαίδευσης συγκράτησα μια φράση: «δεν υπάρχει εκπαίδευση, αν δεν υπάρχει έρωτας με την εκπαίδευση». Αυτό που πάντα με κινητοποιεί και με ανανεώνει είναι ο έρωτας για το αντικείμενο και η επικοινωνία με τα παιδιά, προσπαθώντας να τους μεταδώσω τη σπουδαιότητα της επένδυσης στη Γνώση.

διαβάστε περισσότερα

Σελίδες